Nur Azam's Fotopage

By: Nur Azam Mustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 30-Mar-2007 11:35 Email | Share | | Bookmark
Apa Keje Bini Aku kat sini





Dulu kat KL dok keje, bila dah kat sini tak tau nak buat apa. Ni la kejenya...


Thursday, 29-Mar-2007 11:15 Email | Share | | Bookmark
Menu Hujung Minggu


1st attempt buat Chocolate Cake kukus.....tak jadi...pahit..kurang gula


2nd attempt...hahaha...jadikkkk!!!! Sedapppp...tapi x bubuh gambar with topping. Topping cam caca marba.


Nasi Ayam pun alhamdulillah jadik! What a wonderful weekend makan, makan, makan...

Quote:
Shahirah (bukan nama sebenar ) : Thank you for the superb Chocolate Cake resipi
DJ : Thank you for the simple and delicious Nasi Ayam resipi


Thursday, 15-Mar-2007 22:38 Email | Share | | Bookmark
Bihun Sup Ayam

Chef Kamal
Chef with the crews
Lapar nie...
View all 5 photos...

Quote:
Tima kasih Cik Kamal. Lain kali buat lagi no...


Weekend nie takde apa yang menarik. Jemput geng2 bujang makan bihun sup ayam. Yang best nye member aku Kamal yang masak kui..kui... . Aku tukang siapkan bahan n air je. Sorry la mal bukan tak mahu masak, hang kan lagi cekap. Nanti kita suh si Mohd sekaka buat sup ekor lagi no...


Wednesday, 14-Mar-2007 21:00 Email | Share | | Bookmark
Just a small Majlis Kesyukuran

Mandi Laham @ Nasi Kambing 1st Dulang
2nd Dulang, korang nampak tak gigi kambing
Ahmed Malti & Sahl
View all 7 photos...




Before aku bawak niza to Saudi aku ada promise dengan kawan-kawan aku kat sini to make a small majlis kesyukuran for us. Anyway these guys also know a bit about me and niza story. The bottom line is aku betul-betul bersyukur for what had happened to me for the past 3 years. Rezeki kat Saudi, haji, of course the most is my marriage with niza and now she with me here . Alhamdulillah and thank you so much Allah.

Back to the majlis story, a week after aku ngan niza perform umrah aku buat majlis ni pasal member2 aku kat sini pun dah sibuk tanya. Mula2 ingat nak buat besar nak kumpul geng2 malaysia and geng2 keje tapi due to budget constraint so aku buat untuk geng2 keje dulu. So what's the menu? Tadaaaa....Mandi Laham Khuruf a.k.a Nasi Kambing . Majlis nie kecik je. Aku jemput 10 orang tapi sorang ada hal. Buat kat rumah collegue aku Sahl. Lupalak due to budaya orang sini so majlis nie tertutup untuk orang lelaki. So niza and ada 2,3 member aku pun tak bawak wife dorang.

Kambing kecik sekor tapi nasi punyalak banyak. Daging kambing semua habis tak sampai 20 minit tapi nasi banyak berlebih. However it was fun. Aku pun dah lama tak makan camni (adala dekat setahun). Dulu selalu gak ikut member2 arab punya party. Nie la menu favourite dorang nasi kambing. Walaupun geng2 keje aku nie tak paham apa yang aku tulis, aku still wanna express my deeply thanks for their attendance. Sahl (from Jordan) and Sayyad (also from Jordan, Sahl's cousin) for being the host, Saud (Saudi guy), Ahmed Malti and Son (Algerian), Arthur (from Philippines) and also Abu Bakar, Jauharat & Malik (Bangladesh).

Jazzakallah Ukhairan wa Syukran Kathir.





Tuesday, 6-Mar-2007 22:47 Email | Share | | Bookmark
Niza's 1st Umrah

Before leaving to Mekah
Selesai Umrah
Snapshot in Masjidil Haram
View all 12 photos...

28/2/07 merupakan antara hari bersejarah bagi aku and niza sebab akhirnya dengan izin Allah aku dan niza dapat mengerjakan umrah pertama and together as husband n wife. 3 years ago aku memang berdoa agar dipanjangkan rezeki ku kat saudi, agar dipermudahkan perkahwinan ku dan niza dan agar aku dan niza dapat mengerjakan umrah bersama. Syukur makbul.

From Tabuk naik flight to Jeddah (dah siap2 ihram). Kalau ngan Abe Mat dulu drive je tapi kali ni tak larat aku nak drive sorang2 1400km uhuk uhuk.....Before maghrib dah start umrah then selesai tawaf tunggu solat maghrib dulu. After maghrib sambung saei and about 15 minutes to Isyak alhamdulillah dah selesai semua. Niza pasal first time ada feel takut, gabra, cemas and etc la . Tapi alhamdulillah at last she's ok

Next day solat subuh, tawaf sunat and ziarah Arafah, Mina, Mudzdalifah. Nasib ada member nokia kat mekah, Din tolong bawak. Petang check out hotel and ke Jeddah. Sana tido semalam umah Badrul and another malam tido rumah Amran member nokia jugak. Fly back to Tabuk hari Sabtu kul 6 pagi sampai kul 8.30 pagi and kul 9 terus keje...waaaaaaaa....ngantuk bangat sih...

Thanks a lot family Badrul, Cydeen & Amran. Nanti Jeddah sale aku turun lagik!

Next plan- Ziarah Madinah, Abe Mat guano hujung bulan nie jadi tak????


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net